ONS BESTUUR


Patrice Hijsterborg
voorzitter Stichting Bultersmekke Assistancedogs

"Ik ben onder de indruk van de methode van Bultersmekke en wat tot nu toe al bereikt is. Ambitieus en realistisch tegelijk, waarbij ze oog blijven houden voor de cursist en de hond. Het teamcoachingsprogramma is innovatief en zorgt ervoor dat mensen weer via hun eigen hulphond regie kunnen krijgen over hun leven. Hun hond opent letterlijk en figuurlijk deuren. De succesverhalen en wat cliënten en hun hond bereikt hebben, zijn indrukwekkend."

Patrice Hijsterborg is expert op het gebied van corporate communicatie en eigenaar van het bureau PR on the Park. Zij werkte voor internationale ondernemingen zoals Ahold, KPN, Apple, McDonald’s en KLM. Momenteel is zij werkzaam voor NAM/Shell.

 

Rob Klijn
penningmeester Stichting Bultersmekke Assistancedogs

Rob was al een aantal jaar de boekhouder van Stichting Bultersmekke en is per 1 januari 2015 penningmeester.

 

 

 

Yvonne Mol
bestuurslid Stichting Bultersmekke Assistancedogs

" Ik woon samen met mijn partner Ans en Jip in het Noordhollandse Wognum. Jip is Ans haar assistentiehond. Hij is een Golden Retriever. Ik werk binnen de Gezondheidszorg als avond-, nacht- en weekendhoofd in een verpleeghuis. Gezondheid is het grootste goed en ik maak van dichtbij mee wat beperkingen voor iemand kunnen betekenen. Toen mijn vrouw een assistentiehond kreeg ging mijn hart open. Jip is Ans haar opgeleide assistentiehond via Bultersmekke. En je zag het zelfvertrouwen, de zelfredzaamheid, de zelfverzekerheid en de zelfwaardering groeien! Daarom wil ik actief mee werken om van de Stichting Bultersmekke iets moois te maken."

 

Annelies Steenbrink
bestuurslid Stichting Bultersmekke Assistancedogs

"Ik woon in Rotterdam, ben vertaalster Engels van beroep en ben getrouwd met Wim. Wij zijn allebei van jongsaf aan hondenliefhebbers. Onze beide - inmiddels volwassen - kinderen groeiden op met honden (Golden Retrievers Quinta en Emma).
Via een artikel in de krant kwam ik in contact met Astrid en haar toenmalige assistentiehond Mellis. Dat contact groeide uit en vanuit mijn vak kon ik Bultersmekke helpen met vertaalwerk. Van het een kwam het ander en zo werd ik bestuurslid van Stichting Bultersmekke."
 Joep Mourits
secretaris / kwartiermaker

Dagelijks aanspreekpunt voor de stichting alsook coördinator doorontwikkeling van de stichting.

Contactgevens
06 5536 4842 / j.mourits@stichtingbultersmekke.nl

 

                     
 
         
 
Kassa-TV: noodzakelijke assistentiehonden vaak niet vergoed
Het is voor kinderen met autisme bijzonder lastig om een assistentiehond te krijgen. Dat is de conclusie van het TV-programma Kassa. Zaterdag 16 september besteedde Kassa aandacht aan het oerwoud van onduidelijke regels en procedures waar ouders mee te maken krijgen als zij voor hun kind op zoek gaan naar een assistentiehond.

 
     
        
 
Kinderen uit Alkmaar sparen voor assistentiehonden
Kinderen van de basisschool Liereland in Alkmaar hebben heel veel statiegeldflessen gespaard. In totaal wel voor 687 euro en 37 cent. En dat allemaal voor de opleiding van assistentiehonden. Afgelopen week ontving Jan Boerhoop een cheque met dit mooie bedrag uit handen van leerlingen en de Ouderraad van de school.

 
     
        
 
Start 2de lichting opleiding nieuwe instructeurs
In februari 2018 start Bultersmekke Assistancedogs de opleiding ‘Instructeur Teamcoaching’ met een tweede groep studenten. De opleiding duurt negen maanden en kwalificeert studenten in het begeleiden van mensen met beperkingen die zelf hun eigen hond tot officiële assistentiehond willen opleiden. De opleiding biedt theorie en praktijk, onder meer via colleges en stages. Informatiepakket is beschikbaar.