Voor wie en waarom

Bultersmekke Assistancedogs biedt assistentiehonden voor volwassenen en kinderen...:

• ... met een lichamelijke beperking
  • ... met een auditieve beperking
  • ... met epilepsie
  • ... met problemen op psychisch en/of psychosociaal gebied
  • ... met een vorm van autisme

Als er sprake is dat de cursist meerdere van bovenstaande beprekingen heeft dan passen wij ons teamcoachingsprogramma daarop aan.

Bultersmekke Assistancedogs staat voor:

• Begeleiding op basis van gelijkwaardigheid en respect
  • Cursist staat centraal
  • Professionaliteit, deskundig, duidelijk en betrouwbaar
  • Open en transparant.

Bultersmekke Assistancedogs biedt:

• Individueel en op maat gemaakt programma waarin de cursist door middel van training in de eigen thuis­situatie de instructeur van zijn of haar eigen assistentiehond wordt.
  • Certificering van de assistentiehond conform de internationale vereisten van de ADEu en ADI, waardoor de cursist met de assistentiehond formele toestemming verkrijgt voor toegang tot alle publieke ruimten.
  • Training naar zelfstandigheid
  • Het vergroten van de eigenwaarde
  • Leren omgaan met de beperking
  • Ondersteuning tijdens en na het programma
  • Nazorg zolang de assistentiehond werkzaam is
  • Desgewenst ondersteuning bij bekostiging van het programma.

Bestuurswissel Stichting Bultersmekke Assistancedogs
Op 21 maart nam Stichting Bultersmekke Assistancedogs afscheid van haar bestuursleden van het eerste uur. Van Yvonne Mol, Rob Klijn en Annelies Steenbrink. Zij hebben een stevige basis gelegd voor het werk van de Stichting: begeleiding en ondersteuning van cursisten die voor een assistentiehond niet in aanmerking komen voor een bijdrage van de zorgverzekeraar. Bijzonder bedankt voor jullie inspiratie, kameraadschap, inspanningen en mooie resultaten!

Autismegeleidehonden zeer belangrijk voor jongeren met autisme
Autismegeleidehonden hebben duidelijk een positieve invloed op het dagelijkse leven van jongeren met autisme. Deze conclusie trekken Marieke van Werven en Nathalie Vroom in hun studie ‘De effectiviteit van autismegeleidehonden’. Zij voerden onderzoek uit naar jongeren met een autisme spectrum stoornis (ASS) in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, USA en Canada. Het onderzoek telde 55 deelnemers. In Nederland namen onder meer cursisten van Bultersmekke Assistancedogs deel aan het onderzoek.

Record aantal mensen start programma teamcoaching
In 2017 zijn 49 mensen gestart met het programma teamcoaching. Niet eerder heeft Bultersmekke Assistancedogs zoveel nieuwe cursisten in een jaar kunnen verwelkomen. 'Wij zijn enorm verheugd dat steeds meer mensen met beperkingen hun eigen hond tot assistentiehond kunnen gaan opleiden', zegt Erika Bulters, algemeen directeur van Bultersmekke Assistancedogs. 'Tien jaar geleden zijn Joop Mekke en ik met veel ambitie gestart. Deze groei past goed bij ons motto ‘samen het mogelijke mogelijk maken’.'